woensdag, 22 november 2017

Vacature: Kwartiermaker Sportparkmanagement (gemeente Utrecht/Stichtse Vecht)

Gemeente Utrecht en gemeente Stichtse Vecht zoeken een “Kwartiermaker Sportparkmanagement” die op eigentijdse en ondernemende wijze de bezetting van het mooie sportpark Zuilense Vecht weet te verbeteren.

Dit doe je UtrECHT

De sportparken Elinkwijk-Zuilen en Daalseweide liggen aaneengesloten aan elkaar in de gemeenten Utrecht en Stichtse Vecht. De sportparken liggen met de ruggen tegen elkaar aan, maar daar komt verandering in! Onder de werknaam “Sportpark Zuilense Vecht” wordt momenteel een visie op het gebied ontwikkeld. Het doel is om de sportparken samen multifunctioneler en compacter te maken en het gebruik te optimaliseren.

Naast het verbeteren van het traditionele aanbod aan sportvelden en sporthallen is de wens er dat het gebied ook een uitvalsbasis wordt voor ongeorganiseerde sporten zoals hardlopen, skeeleren, beachsporten, bootcamp en (outdoor)fitness. In het voorjaar van 2018 willen we de visie op het gebied klaar hebben, waarna er begonnen kan worden aan de gedeeltelijke herontwikkeling. De herontwikkeling is afhankelijk van besluitvorming en gaat minimaal 2 jaar duren.

Er liggen echter belangrijke opgaves voor die niet afhankelijk zijn van de herontwikkeling, maar juist hand in hand kunnen gaan. Denk hierbij aan verbetering imago sportpark, verbindingen naastgelegen buurt, optimalisatie organisatiestructuur, opstart ongebonden sport, acquisitie medegebruikers en verbetering samenwerking verenigingen. De gemeenten Utrecht en Stichtse Vecht zijn daarom op zoek naar een kwartiermaker.

Je bent het gezicht en aanspreekpunt van het sportpark voor vele partijen. Je zoekt de samenwerking met de gebruikers, buurtorganisaties/omwonenden en de beide gemeentelijke organisaties. Je weet de gezamenlijke kracht van de sportparken te benutten en hierdoor nieuwe gebruikers aan te trekken en het imago op te krikken. Je kijkt kritisch naar de huidige (versnipperde) organisatiestructuur en bedrijfsvoering en hebt een belangrijke signalerende/ adviserende rol richting de gemeentelijke beleidsmakers om waar nodig verbeteringen door te voeren. Na jouw werk als kwartiermaker dient een toekomstig sportparkmanager het sportpark volgens de principes van sportparkmanagement te kunnen runnen. Dat houdt in dat zowel de aansturing van de programmering en activiteiten als de aansturing van de organisatie en bedrijfsvoering bij één manager komt te liggen.

Jouw kernactiviteiten zijn:

 • Het aantrekken en faciliteren van nieuwe (mede)gebruikers;
 • Het ontwikkelen van nieuwe activiteiten op het sportpark passend bij de behoefte in omliggende wijken (denk aan specifiek aanbod voor bedrijfssportdagen, ouderensport, hardlopen, fietsen, skeeleren, danssport, vechtsport, outdoor-activiteiten en activiteiten voor kwetsbare doelgroepen);
 • Het samenwerken met diverse gemeentelijke afdelingen (beheer & onderhoud sportvelden, binnensport, Sportpunt Stichtse Vecht, vastgoedbeheer), horecaondernemers, VSU (Vereniging Sport Utrecht), buurtorganisaties, sportverenigingen, onderwijsinstellingen, bedrijven, Harten voor Sport, et cetera;
 • Aangaan partnerships met diverse partijen hun bijdrage kunnen leveren aan beheer en exploitatie van het sportpark;
 • Analyseren de huidige (versnipperde) organisatiestructuur en bedrijfsvoering en waar nodig verbetervoorstellen opstellen/ doorvoeren rekening houdende met de principes van sportparkmanagement;
 • Ontwikkeling van een frisse, innovatieve, communicatiestijl voor het sportpark;
 • Het bijdragen aan een verbetering van de sociale veiligheid en in het verlengde daarvan het handhaven van het huishoudelijk reglement op het sportpark.

Dit is jouw werkplek

Het dagelijks werk van Stadsbedrijven is het visitekaartje van de gemeente. Of het nu gaat om het inzamelen van afval, het beheren, onderhouden of reinigen van de openbare ruimte, sportlocaties, zwembaden, parkeergarages, begraafplaatsen en welzijnsaccommodaties, de bereikbaarheid van en in de stad, bomen of grachten. Iedereen ziet ons werk!

Jij gaat werken voor de afdeling VastgoedExploitatie (VGE). VGE is één van de zes afdelingen van Stadsbedrijven. VastgoedExploitatie (VGE) is verantwoordelijk voor het dagelijks onderhoud en de exploitatie van een groot deel van het Utrechtse vastgoed. Denk daarbij aan binnen- en buitensportaccommodaties, zwembaden, multifunctionele accommodaties, buurtcentra, volkstuinen, begraafplaatsen en auto- en fietsparkeergarages. Elk gebouw of terrein dat we exploiteren en onderhouden is uniek. Dit vraagt voortdurend om (wijkgericht) maatwerk, zodat de doelgroepen hun activiteiten kunnen uitoefenen. We zorgen voor gastheerschap én leveren facilitaire diensten. Daarbij sturen we strak op de financiële baten en lasten en programmeren we de activiteiten zo efficiënt mogelijk. Ons doel daarbij is een tevreden klant, een optimale bezetting en een goede bedrijfsvoering.

Je werkt in dienst van de afdeling Vastgoedexploitatie van Stadsbedrijven, maar in opdracht van zowel de gemeente Utrecht als Stichtse Vecht.

Je zult flexibel werken op verschillende plekken, maar krijgt als vaste basis sporthal Zuilen.

Dit breng je mee

 • Afgeronde relevante opleiding op HBO-niveau;
 • Minimaal 2 jaar relevante werkervaring in de sport met beschikking over voldoende senioriteit;
 • Sterke (enthousiasmerende) mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden;
 • Kennis van en inzicht in marketing en communicatie;
 • Kennis van relevante wet- en regelgeving, zoals bestemmingsplannen en vergunningen;
 • Kennis van sportbehoeften bij groepen met bewegingsachterstand;
 • Affiniteit met sport, bewegen en recreatie.

Specifieke functiekenmerken:

 • Ondernemer en netwerker;
 • Innovatief en creatief;
 • Management- en organisatievaardigheden;
 • Overtuigingskracht.

Dit verdien jij

De gemeente Utrecht werkt het best als haar medewerkers gemotiveerd en betrokken zijn en dat ook blijven. Daarom willen wij dat jij met plezier naar je werk gaat. Zo werken we optimaal samen aan een mooie stad. Dit bieden wij jou aan:

 • Een 36-urige werkweek met een bruto maandsalaris (bij full-time aanstelling) tussen de € 2.726,- en € 4.121,-. Het precieze bedrag stemmen we af op jouw kennis en ervaring. Inpassing in de aanloopschaal behoort tot de mogelijkheden.
 • Het betreft een project. Wij bieden een tijdelijke aanstelling voor de duur van 2 jaar.
 • Een tegemoetkoming in de reiskosten voor de afstand woon-werk verkeer bij gebruik van het openbaar vervoer of fiets.
 • De hoogte van het Individueel Keuze Budget (IKB) is 16,3% van je salaris. Met het IKB pas je de arbeidsvoorwaarden aan naar jouw eigen omstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van extra verlofuren.
 • Het verlof bij een fulltime dienstverband is 162 uur per jaar. Afhankelijk van je leeftijd krijg je misschien extra verlofuren.
 • Een collectieve zorgverzekering voor je gezin waarbij je keuze hebt uit drie zorgverzekeraars: CZ , IZA en Menzis. Je krijgt korting op de premie en je hebt mogelijk ook recht op een werkgeversbijdrage (afhankelijk van het gekozen pakket).
 • Korting op diverse verzekeringen van AON, VNG en Loyalis. Je kunt onder andere een auto-, inboedel-, woonhuis-, aansprakelijkheid-, rechtsbijstand-, nabestaandenpensioen- en arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten.
 • Korting bij de Utrechtse zwembaden en sportscholen.
 • Een pensioenvoorziening bij het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP).

Is dit jouw baan? Solliciteer direct!

Enthousiast geworden om als kwartiermaker aan de slag te gaan?

Solliciteer direct online – maar uiterlijk tot 6 december via onderstaande button.

Heb je vragen over de vacature, de organisatie of de procedure? Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., functie: adviseur Sport, of Olaf Horsman, adviseur Sporten en Bewegen gemeente Stichtse Vecht via (0346) 25 44 53.

Goed om te weten

De procedure wordt gelijktijdig intern/extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten (Gemeente Utrecht en Gemeente Stichtse Vecht) voorrang.

De gesprekken zullen in week 50 en 51 plaatsvinden.

Wij als werkgever bevorderen gelijke kansen bij de werving. Ons maakt het niet uit wat voor een nationaliteit je hebt, wat je leeftijd is en of je een handicap hebt. Wij vinden jouw kwaliteiten, talenten en motivatie het belangrijkst.