woensdag, 07 februari 2018

Sfeerverslag inloopmomenten

Op 25 januari 2018, op 30 januari 2018 en op 1 februari 2018 waren de inloopmomenten om de gebiedsvisie in te kijken en vragen te stellen.
Daar is goed gebruik van gemaakt. Inwoners, vertegenwoordigers van sportverenigingen en raadsleden uit beide gemeenten hebben zich laten informeren.  Ook waren er mensen die voor het eerst kennis kwamen nemen van de gebiedsvisie.

Veel vragen gingen over de woningbouw.
Hoeveel woningen komen er precies en wanneer kan men zich inschrijven voor de koop van de woningen?
Er waren ook zorgen over extra verkeer door het toevoegen van woningen op de Sportparkweg.
Daarnaast positieve reacties over verbetering van de verkeerssituatie op het Theo Thijssenplein en tegelijkertijd vragen over precieze vormgeving van het plein (behoud voetbalkooi!) en de ontsluiting. Ook is gesproken over de uitwerking van de visie aan de kant van de Amsterdamsestraatweg. Bijvoorbeeld waar het gaat om erfafscheidingen/ een achterom en de plek waar nu de BSO gehuisvest is.
Vragen die nu niet allemaal beantwoord konden worden. Die antwoorden komen in het vervolg van het project, wanneer de plannen verder worden uitgewerkt in samenspraak met de bewoners en sportverenigingen.

Op 25 januari 2018 waren in het bijzonder ook raadsleden van Utrecht uitgenodigd om in gesprek te gaan met belanghebbenden.
In dit gesprek tussen raadsleden, bewoners en vertegenwoordigers van sportverenigingen zijn zorgen gedeeld, met name over de woningbouw en het verkleinen van het sportparkengebied/groen. Steun voor de visie is expliciet uitgesproken door de sportverenigingen.

Data besluitvorming gebiedsvisie Zuilense Vecht in Utrecht
Op 15 februari 2018 om 14.00 staat de gebiedsvisie op de agenda van de commissie Stad & Ruimte van gemeenteraad van Utrecht.
De commissie vergadert in de Raadzaal in het stadhuis op de Korte Minrebroederstraat 2, Utrecht. Plenaire behandeling (stemming) is voorzien op 8 maart 2018 op het stadhuis. Agenda en stukken van de gemeenteraad zijn op de website van de gemeente Utrecht te vinden.

Data besluitvorming gebiedsvisie Zuilense Vecht in Stichtse Vecht
Op 20 februari om 20.45 uur staat in Stichtse Vecht de gebiedsvisie op de agenda van de commissie Fysiek Domein.
De commissie Fysiek Domein vergadert op de locatie Boom en Bosch, Markt 13 te Breukelen.
Op 6 maart begint om 19.30 de plenaire vergadering van de gemeenteraad. De gemeenteraad vergadert in het 4en1 theater, Schepersweg 6A, 3621 JK te Breukelen. De agenda en vergaderstukken worden 10 dagen voor aanvang van de vergadering gepubliceerd.

In Stichtse Vecht kunnen belanghebbenden inspreken bij de behandeling van de gebiedsvisie in de commissie en de gemeenteraad.
De inspreektijd bij vergaderingen van de gemeenteraad en commissie in Stichtse Vecht is maximaal 3 minuten. Wilt u inspreken? Neem dan contact op met de griffie (uiterlijk de dag voor de vergadering om 12:00 uur).
Dit kan per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.: of per telefoon: (0346) 25 42 75

De vergaderingen van de gemeenteraad van beide gemeenten zijn ook live te volgen via de lokale TV.

En daarna?
Indien gemeenteraden de gebiedsvisie vaststellen, kunnen beide gemeenten gezamenlijk een start maken met de planuitwerking. Dit zal weer in samenspraak met de belanghebbenden gebeuren. Daar zal een aantal maanden van voorbereiding aan vooraf gaan. Op dit blog (en andere communicatiekanalen) houden we u op de hoogte en zullen we bewoners(groepen) uitnodigen voor overleg.

De projectleiding is altijd bereikbaar voor vragen en suggesties:

  • Wieke van Mourik (gemeente Stichtse Vecht): tel.: 06-10810288, of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Adriaan van Doorn (gemeente Utrecht): tel.":06-14872678, of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Image Gallery